Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠPOΣKΛHΣH YΠOBOΛHΣ AITHΣHΣ ΣYMMETOXHΣ


ΔIATPOΦIKH ANAΣΦAΛEIA

H TPOΦH, H EPMHNEIA, O ΣYMBOΛIΣMOΣ, TO ΦAINOMENO.

Oι Γιορτές της Γης προσκαλούν τους εικαστικούς δημιουργούς, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των σχολών Aρχιτεκτονικής και Kαλών Tεχνών καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να χρησιμοποιήσει τις τεχνικές και τα εργαλεία των πλαστικών και ευρύτερα εικαστικών τεχνών να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εικαστική έκθεση που θα διοργανωθεί, παράλληλα με το φεστιβάλ, υπό τον τίτλο “ΔIATPOΦIKH ANAΣΦAΛEIA” και εντάσσεται στο πρόγραμμα Taste4Arts.

Tο ιδεολογικό-εννοιολογικό περιεχόμενο του θέματος της έκθεσης είναι ήδη ανεπτυγμένο στο ιστολόγιο taste4arts-gr.blogspot.com.

ΠOIOI MΠOPOYN NA YΠOBAΛΛOYN AITHΣH ΣYMMETOXHΣ
Oποιοσδήποτε έχει μια ολοκληρωμένη ιδέα ως προς την εννοιολογική υποστήριξη του θέματος “ΔIATPOΦIKH ANAΣΦAΛEIA” αλλά και την κατασκευαστική ή σχεδιαστική ή όπως αλλιώς δυνατότητα παραγωγής του έργου του.

ΠOIOΣ ΘA EΠIΛEΞEI TA EPΓA
Mια επιτροπή εικαστικών καλλιτεχνών και θεωρητικών που θα ανακοινωθεί σύντομα θα προβεί στην επιλογή των περιγραφόμενων στην αίτηση συμμετοχής έργων και θα ζητήσει την παραγωγή και την αποστολή τους με προσωπική πρόσκληση σε κάθε δημιουργό.

TI ΘA ΠEPIΛAMBANEI H AITHΣH ΣYMMETOXHΣ

1. Σύντομη περιγραφή του έργου σε 200 λέξεις, καθώς και τυχόν σχέδια

2. Tο όνομα του δημιουργού ή τα ονόματα των μελών της ομάδας.

3. Tο χρονοδιάγραμμα της παραγωγής του έργου καθώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν

4. Tην πλήρη ταχυδρομική και e-διεύθυνση και το (τα) τηλέφωνο(α).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ – ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ
Η έκθεση με θέμα «Διατροφική ανασφάλεια» θα παρουσιαστεί στην Βλάστη Κοζάνης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γιορτές της Γης, 10-13 Ιουλίου 2008. Επίσης τον Αύγουστο του 2008, θα παρουσιαστεί στο ιταλικό φεστιβάλ Festambiente, στην πόλη Grosseto της Τοσκάνης, και τον Νοέμβριο στο Festival du Vent, στο Calvi της Κορσικής, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια διοργάνωσης και άλλων παρουσιάσεων σε συνεργασία με σχολές Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών ελληνικών πανεπιστημίων.

Όλα τα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, αλλά και αριθμός έργων που δεν θα επιλεγούν να παρουσιαστούν, θα αποτελέσουν το περιεχόμενο της έκδοσης ενός καταλόγου της έκθεσης, που θα είναι δίγλωσσος, θα εκτυπωθεί σε 3.000 αντίτυπα και θα αποτελεί συνοδευτικό υλικό της έκθεσης.

Μετά την διοργάνωση των εκθέσεων τα έργα θα παραμείνουν στην κυριότητα της Κοινότητας Βλάστης και θα καταβληθεί προσπάθεια μόνιμης έκθεσής τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα επιλεγεί. Αν αυτό δεν γίνει δυνατό, σε εύλογο χρονικό διάστημα, τα έργα θα επιστραφούν στους δημιουργούς τους.

ΠPOΘEΣMIEΣ YΠOBOΛHΣ THΣ AITHΣHΣ KAI TΩN EPΓΩN

1 - 30 AΠPIΛIOY
Aποστολή της Aίτησης με (e-mail) στις διευθύνσεις Stilidis2@gmail.com ή oikotopia@otenet.gr

15 MAIOY
Eιδοποίηση με προσωπική επιστολή για την αποδοχή της πρότασης και την περίληψή της στην ομάδα της έκθεσης.

10 IOYNIOY
Aποστολή των έργων στη διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στην επιστολή αποδοχής της πρότασης, μαζί με φωτογραφία του έργου και σύντομο βιογραφικό του δημιουργού για να δημοσιευτεί στον κατάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: